Wat is Wandelcoaching

Alle ins en outs van outdoor coaching

“Jouw lichaam weet het antwoord op jouw vraag; tijdens het wandelen komt de verbinding tussen ‘hoofd’ en lichaam tot stand en volgen de antwoorden en de inzichten; soms verrassend snel.” (Ingrid Bommer)

Natuur
De omgeving is de belangrijkste bron van wandelend coachen. In plaats van in een kamertje tussen de muren te praten, gebruiken we samen de natuur om de antwoorden te vinden op jouw hulpvraag. Die natuur is overal; in een bos, in een park, langs het water, in de stad of gewoon in de tuin.
Wandelcoaching of outdoorcoaching is krachtig. De natuur gaat jou inspireren. We maken gebruik van jouw kijk op wat we tegenkomen tijdens de wandeling. De paden, de bomen, het weer, de lucht, de stenen, de dieren, kortom alles wat we tegenkomen en wat jou opvalt gebruiken we symbolisch. Doordat de omgeving steeds verandert, is er veel variatie in het gesprek. We maken ook gebruik van toevalligheden die op ons pad komen.

Creativiteit en rust
Tijdens het wandelen is er sprake van een bilateraal proces, dat wil zeggen; de linker en rechterhersenhelft worden gestimuleerd. In het dagelijks leven zit je misschien wel (te) veel aan de linkerkant in je hoofd. De rechterkant wordt dan te weinig geprikkeld. Juist hier zit jouw creativiteit en zo kan door het lopen een nieuw inzicht naar boven komen. Hiernaast maak je door het wandelen ook endorfine (ons gelukshormoon ) aan. Wanneer je een wandeling start ben je vaak nog volop bezig in jouw gedachtestroom, tijdens het wandelen word je rustig en ga je helder nadenken.

Wandelen en praten is fijn
Tijdens het wandelen kan je gemakkelijk(er) praten met elkaar. Je hoeft de ander niet aan te kijken en praten hoeft niet altijd; een stilte past prima. Langer nadenken over een vraag? Geen probleem. Hierdoor krijg jij denktijd en kunnen antwoorden beter tot stand komen. Door een gesprek naast elkaar te voeren ontstaan er inzichten en maak je vaak de juiste keuzes.

Intuïtie
Een ander bijkomend voordeel is dat doordat jij wandelt en bewust de natuur gaat gebruiken, je dichter bij je intuïtie komt. Je zal hierdoor nieuwe inzichten en inspiratie op doen.

Lees meer