FitStap

 

Start nieuwe Fitstap groepen: maandag 31 augustus 2020 om 9.30 uur of om 19.30 uur

Wat is FitStap?
FitStap is het nieuwe beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Tijdens het programma van 12 weken krijg je begeleiding van een gecertificeerde FitStap-coach. FitStap draait niet alleen om meer bewegen, want je gaat ook aan de slag met gezonde voeding en mental coaching. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat binnen FitStap centraal.

Het FitStap-programma bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Beweging (wandeltraining, maar ook cognitieve fitness)
2. Voeding
3. Mental coaching

Fitstap is laagdrempelig en dat is fijn. Echt iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Het doel is een fitter en gezonder lijf en dat is met dit programma haalbaar.
Mede door het complete aanbod, is het programma dat je volgt hierdoor niet alleen afwisselend, maar ook leerzaam. We trainen uiteraard door veel te wandelen, maar we gaan ook het brein prikkelen en ik vertel jullie graag over gezonde voeding.

Het hele fitstapprogramma voor 12 lessen , inclusief de speciale Fitstapapp kost € 139,- p/p. Wil je individueel en geheel op jouw wensen afgestemd het fitstapprogramma volgen, dan zijn de kosten € 50,- per les.

Elke week volg je een les van 1 uur en krijg je twee huiswerkopdrachten mee, die je naar eigen vermogen en haalbaarheid kan volbrengen.
Je wordt online ondersteund middels een fantastische persoonlijke Fitstap-app.
Als ervaren Wandelcoach, met veel ervaring in het werken met en lesgeven aan groepen en uiteraard een passie voor wandelen ben ik heel enthousiast en wil ik je graag begeleiden tijdens dit beweegprogramma
meer informatie vind je op fitstap.nl

Praktisch

 • Start van de eerstvolgende programma’s is op maandag 31 augustus 2020 om 9.30 uur of om 19.30 uur
 • Kleine groepen
 • De fitstap-app bevat:
  – Wandeltrainingen met verrassende oefeningen
  – Tracking van jouw gelopen routes, afstand en snelheid
  – Inspirerende opdrachten op het gebied van voeding, coaching en cognitieve fitness
  – Motiverende tips over voeding, leefstijl, cognitieve fitness en coaching
  – Contactmogelijkheid in de vorm van een chatfunctie met jouw groepsgenoten en de coach
 • Lessen worden uitgevoerd in de omgeving
 • Alle FitStap deelnemers ontvangen exclusief bij Perry 30% korting* op hun wandelaankopen vanaf € 100
 • Mogelijkheid om dit programma ‘in company’ aan te bieden, voor gezondere en fitte werknemers (en werkgevers) is zeer goed mogelijk

Een erkend programma

Het programma FitStap is opgesteld door de Koninklijke Wandel Bond Nederland samen met professionele partners. De groepen worden begeleid door professionele (wandel)trainers die hiervoor een aanvullende opleiding krijgen tot ‘FitStap coach’. Het beweegdeel van het programma heeft reeds een erkenning toegewezen gekregen van het Kenniscentrum Sport. Inmiddels zijn er ook gesprekken met diverse patiëntenverenigingen, zorgverleners, overheden en verzekeraars. De reacties op het beweegprogramma vanuit deze hoek zijn zeer positief!

Voor iedereen

FitStap is er voor iedereen. Of men al een basisconditie heeft of niet. Het programma is geschikt voor zowel mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen (preventief) als degenen die door bijvoorbeeld hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven (curatief). Zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose) kunnen deelnemen. FitStap is er voor iedereen!

Lees meer