Cognitieve fitness

Met veel plezier werken aan een gezond brein!!

Vertrouwde routines, de automatische piloot; allemaal prachtige eigenschappen van onze hersenen om ons ontspannen door ons leven te leiden.
Maar let op: het loont de moeite om het soms ook anders aan te pakken!! Want de keerzijde van het verhaal is, dat geestelijke én lichamelijke achteruitgang op de loer ligt en zich uit in vergeetachtigheid, futloosheid, sleur en stress.
Nieuwe dingen doen is goed voor je: het geeft je leven niet alleen kleur, het is ook van groot belang voor jouw welzijn. Wie zijn brein blijft prikkelen en uitdagen wordt heel leuk oud.

Een aantal effecten cognitieve fitness:

– verbetering immuunsysteem
– minder vergeetachtig
– groei hersencellen
– vitaler en positiever gevoel
– gemakkelijker met veranderingen kunnen omgaan

Cognitieve fitness, een compleet beweegprogramma zorgt ervoor dat je hersenen nieuwe verbindingen gaan maken, waardoor je hersencellen toenemen. Neurowetenschappers hebben ontdekt dat het brein plastisch is en dat oude ingesleten routines vervangen kunnen worden. Dit levert naast een gezond brein ook een fijn en vitaal gevoel.

Cognitieve fitness is een wetenschappelijk onderbouwd beweegprogramma waarbij inspanning, kracht en ontspanning steeds de belangrijke rode draad vormen. Tijdens de les worden fitnessoefeningen, ademhaling technieken en meditatievormen gecombineerd met cognitieve oefeningen die de hersenen gericht activeren.

Hiernaast brengen de lessen ook door de unieke oefeningen veel plezier en interactievreugde met zich mee.

Nieuwsgierig? Dat is al een goed teken, want het geheim van vitaal oud worden is toch vooral nieuwsgierig én in beweging blijven.

Data en prijzen:

informatiemiddag Kwaliteitscirkel cognitieve fitness op
25 maart 2023 van 1400 – 1600 uur (gratis)
Waar? Yogaloft, Gildenweg 2 Blokker
Aanmelden verplicht! Mail naar info@wandelen-coachen.nl of https://www.yogaloft.nu/cognitieve-fitness-2/


Start lessen vanaf 3 april. Lessen vinden plaats op maandag- en vrijdagochtend en dinsdagmiddag. Na de les is er mogelijkheid om koffie/thee te drinken.

Wil je nog meer weten over Cognitieve Fitness? https://www.cognitievefitness.nl/