Cognitieve fitness

Met veel plezier werken aan een gezond brein!!

Vertrouwde routines, de automatische piloot; allemaal prachtige eigenschappen van onze hersenen om ons ontspannen door ons leven te leiden.
Maar let op: het loont de moeite om het soms ook anders aan te pakken!! Want de keerzijde van het verhaal is, dat geestelijke én lichamelijke achteruitgang op de loer ligt en zich uit in vergeetachtigheid, futloosheid, sleur en stress.
Nieuwe dingen doen zijn is goed voor je: het geeft je leven niet alleen kleur, het is ook van groot belang voor het welzijn van jouw hersenen. Wie zijn brein blijft prikkelen en uitdagen, loopt op latere leeftijd minder kans op het ontwikkelen van onder meer dementie.

Een aantal effecten cognitieve fitness:

– verbetering immuunsysteem
– minder vergeetachtig
– groei hersencellen
– vitaler en positiever gevoel
– gemakkelijker met veranderingen kunnen omgaan

Cognitieve fitness, een compleet beweegprogramma van 20 weken, zorgt ervoor dat je hersenen nieuwe verbindingen gaan maken, waardoor je hersencellen toenemen. Neurowetenschappers hebben ontdekt dat het brein plastisch is en dat oude ingesleten routines vervangen kunnen worden. Dit levert naast een gezond brein ook een fijn en vitaal gevoel.

Cognitieve fitness, is geen sportles, het is een wetenschappelijk onderbouwd beweegprogramma waarbij inspanning, kracht en ontspanning steeds de belangrijke rode draad vormen. Tijdens de anderhalf uur durende les worden fitnessoefeningen, ademhaling technieken en meditatievormen gecombineerd met cognitieve oefeningen die de hersenen gericht activeren.

Hiernaast brengen de lessen ook door de unieke oefeningen veel plezier en interactievreugde met zich mee.

Nieuwsgierig? Dat is al een goed teken, want het geheim van vitaal oud worden is toch vooral nieuwsgierig én in beweging blijven.

Het programma van Wandelen en Coachen:

De lessencyclus is opgebouwd uit 2 blokken van 10 lessen. Elke les duurt anderhalf uur. De lessen worden op wisselende plekken (binnen en buiten) gegeven. Vijftien lessen zijn helemaal op wetenschappelijke basis opgebouwd en gericht op het programma Cognitieve Fitnesss.

Vijf lessen zijn er verdeeld over de 2 blokken toegevoegd voor verdieping, op het gebied van een gezonde levensstijl, voeding, werking van de hersens en onthaasten. Deze lessen zullen deels bestaan uit interactieve workshops.

Voorafgaand aan de eerste les op 22 oktober 2021 is er een informatieve bijeenkomst op 8 oktober om 9.30 uur, waar het gehele programma wordt uitgelegd.

Na elke les is er ruimte voor een koffie/thee moment.

Data en prijzen:

8 oktober 9.30 uur : informatiebijeenkomst

Eerste blok van 10 lessen:

22 oktober 2021 9.30 uur tot 24 december 2021 (deze laatste datum kunnen we in overleg verplaatsen)

Tweede blok van 10 lessen:

8 januari 2022 9.30 tot 10 maart 2022

Wil je nog meer weten over Cognitieve Fitness? https://www.cognitievefitness.nl/